Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kevätlomalla

Videolla pieni näyte harjotusten tyypillisestä pelinopeudesta U17-joukkueen toimesta. Aina ei mennä ihan näin lujaa, mutta toisaalta taas välillä mennään hullunkiilto silmissä pitkäänkin. Jos joku haluaa pongata omaa poikaamme, hänet löytää aloittamassa videon hyökkäystä ensimmäisenä syöttäjänä.

Futiskausi katkeaa usein koululomien rytmittämänä. Parhaillaan - kun kuluvalle kaudelle on kertynyt nyt noin 20 ottelua - on aika viettää kevätlomaa. Se onkin mennyt omatoimisesti harjoitellessa ja joukkueen toimesta on ollut vain harvakseen videon kaltaisia yhdessäoloja. Sarjakautta on enää neljä kierrosta jäljellä ja Lyunes Sportsin tilanne on hieman helpottanut parin voiton myötä. Loma-ajan harjoitusmatsit onkin voitu vetää läpi sillä porukalla, joka on sattunut olemaan paikalla. Ilman stressiä. Kun tähän kummallisen jouteliaaseen sarjan etenemiseen on tottunut, alkaa tuntua, josko rauhallinen pelirytmi olisikin yksi tae intensiteetin säilymisestä itse peleissä. Ainakin rauhallinen rytmi mahdollistaa jokaiselle pelaajalle omaa aikaa kehittää puutteitaan ja korjata harjoittelun suuntaa jokauden aikana.

Pelimiehemme kannalta omatoimiharjoittelu on keskittynyt fysiikan ja pelinopeuden rakentamiseen.
Nämä ominaisuudet punnitaan taas sitten sarjakauden jälkeen, kun alkaa detection-aika ja kilpailu ensi kauden edustusjoukkueen paikoista. Nuoremmasta ikäluokasta tulee tukku liigatason pelaajia U17:ään, joten odotukset ensi detectionin kovasta tasosta ovat perusteltuja. Sarjassa joukkueen tavoite on varmaankin jotain muuta kuin vain säilyä sarjatasollaan. Kun vielä  koko seuran johto on julkisuudessa linjannut, että LS on neljän vuoden sisällä johtava joukkue Paix D'Aixin alueella, tarkoittanee se ainakin panostusta valmennukseen. Muitakin kovia joukkueita alueella näet riittää.