Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kesä koitti, mutta kuka voitti?

Taisto on tauonnut sekä koulunpenkillä että kentällä. Koulun osalta numerot ovat selvillä ja jatkoa seuraa, mutta futiksessa taas kaikki on mahdollisimman epäselvää. On nimittäin käynyt ilmi, että PACAn (Provence-Alpes-Cote D'Azur) menestys ylimmällä sarjatasolla - eli U17 vuotiaiden Nationalissa- on ollut niin huonoa, että alueen kiintiötä pienennetään jopa kolmella joukkueella.

Tämä tarkoittaa, että tuska leviää alas paikallisiin sarjoihin, kun kolme ylimääräistä joukkuetta pitää pudottaa myös Ligue Mediterraneasta alaspäin. Niinpä pelimiehemme sarjasta tänä keväänä putoaakin neljän joukkueen sijasta seitsemän joukkuetta. Joku voisi pitää tätä epäreiluna, mutta minkäs teet. Joukkueiden henkilökunnalle tämä on ilmeisen tuttua. Luynesin presidenttikin oli pitänyt pojille puheen, jossa hän toivoi, että "mikäli pudotaan, niin toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu seikkailuun nostaa joukkue takaisin".

No, kotitoimiston tekemän analyysin mukaan Lyunesin ykkönen on Piirin ylimmällä tasolla kahdeksenneksi viimeinen - siis urheilullisin perustein. Saapa nähdä onko asia näin vai nähdäänkö dramatiikkaa? Sen olemme oppineet, että täällä joukkuetta tarkastellaan kokonaisuutena ja mikäli ykkönen putoaa, niin saman kohtalon saattaa kokea kakkosjoukkuekin. Tämä siksi, ettei saman seuran kaksi joukkuetta päädy pelaamaan samalle tasolle.

Jos irroittaudutaan oman pojan joukkueesta ja tarkastellaan asiaa hieman ylempää, niin ei voi kun taas ihmetellä, kuinka käytännönläheinen tapa on löydetty ohjaamaan alueita. Jos systeemi alueella ei toimi ja parhaita pelimiehiä ei siirretä kylistä kaupunkiin ja kaupungeista isompiin kaupunkeihin ja suurseuroihin, niin alueesi ei pelaa huippusarjoissa. Pistä siis homma toimimaan, jos haluat tuottaa ammattilaisia.

Tuntien tavat ja tyylin, emme jää odottelemaan kuinka tässä loppujen lopuksi joukkueelle käy. Mikäli oikein arvaamme, on sarjataso selvillä vasta kolme minuuttia ennen kauden alkua, jos silloinkaan. Me suuntaamme nyt kotikentille ja pelit syksyllä jatkuvat luultavasti samassa joukkueessa. Tämä valinta tehtiin pelimiehemme omilla ehdoilla, varsinkin kun mahdollisuus pelata 19-vuotiaissa takaa sen, että myös kehitys on mahdollista.

 HesaC uppiin tsemppiä kaikille osallistujille! Hyvää kesää, palataan taas elokuussa langoille!