Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

torstai 19. syyskuuta 2013

Kolmas kausi toden sanoo

Joskus futisperheitä onnistaa, kun ottelut tai turnaukset osuvat mukaviin paikkoihin. Näin kävi viime viikonloppuna, kun uusiutunut U17-joukkue kävi kokeilemassa ensimmäisen kerran yhteistä säveltään.  Kauden avaukseksi oli valittu kolmen joukkueen miniturnaus Antibes’ssa.
Joukkueen pojat eivät tiedä varmaankaan kaupungin hienoudesta mitään, mutta muu perhe ehti vierailla Välimeren jahtikeskuksena tunnetussa satamassa ja käydä syömässä vanhassa kaupungissa. Oli ihan kivaa, aurinko paistoi ja ruoka oli hyvää. Itse söin vietnamilaisia nemssejä.
Sen sijaan itse pelipaikka oli nuhrun peitossa ja ympäristöltään suorastaan kurjassa kunnossa. Junaradan ja asuinalueen väliin puristunut kenttä ei ollut hääppöinen ja katsomoalueen leveydeksi mitattiin vajaa syli. Aidan yli menneet pallot pomppivat radalle tai yksityisiin pihoihin, joten niitä ei edes yritetty hakea heti, vaan uusi pallo laitettiin heti peliin vaihtoaitiosta. Kotijoukkueen AS Fontonnen kuppilakaan ei vaikuttanut äskettäin siivotulta.
Kentällä itse peli oli mielenkiintoisempaa ja niinpä kannustusjoukot pysyivät paikalla molempien pelien ajan. Kotijoukkue AS Fontonne on paikallisen districtin ylimmältä tasolta ja turnauksen nizzalainen kolmas joukkue, pelaa Ligue Mediterranean tasolla DHR. Erittäin kovia vastustajia siis.
Kahdesta ottelusta tuloksiksi jäi kaksi 1-2 tappiota, mutta yleiskuva oli positiivinen. Edes toinen ottelu (vain vartti edellisen jälkeen) ei mennyt liigajoukkueen hallinnaksi, vaan Luynes onnistui pitämään pelitapahtumat tasaisina. Kaiken järjen mukaan tästä on hyvä ponnistaa taisteluun sarjanoususta. Oma pelimiehemme latoi maaleista tasan 100%, joten pelit kymppipaikalla ovat alkaneet tehokkaasti. Kolmessa pelatussa harkkapelissä on nyt kertynyt neljä maalia, joten yli maalin keskiarvolla mennään.
Kauankohan tahti kestää ? Tervetuloa taas mukaan, nyt jo kolmanteen kauteen Etelä-Ranskassa. Etukäteen sarjassa on neljä suosikkia, joista vain kaksi nousee. Jännää tulee olemaan taas koko rahan edestä (vuoden futismaksut 180 EUR, kattaen myös varusteet).