Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Sarjamatsissa Martiguesissa

Vielä 90-luvun puolivälissä Martigues:n miehistö palloili Ligue 1:ssä, eli Ranskan futiksen huipulla. Kolmen liigakauden jälkeen joukkue kuitenkin pudotettiin CFA.han, eli tasolle 4. Mitähän lienee tapahtunut, mutta saattaa liittyä erään paikallisen liikemiehen kuuluisiin toilauksiin? Tuolla reissulla joukkue on vieläkin, vaikka ottelut soivatkin radiossa ja joukkueen 15 000:n hengen stadion on usein täynnä.

Joukkueen junnufutis kuuluu kiistattomasti alueen kärkitusinaan Etelä-Ranskan alueella. Joukkueen ykkönen pelaa liigaa ja kakkonenkin on tässä kovatasoisimmassa aluesarjassa.

Vastustaja tuli matsiin selkeästi kovalla joukkueella, jossa oli muutamia edukseen erottuvia yksilöitä. Tämä on erittäin harvinaista - varsinkin hiekkapelissä - joten lainoja oli selkeästi otettu ylhäältä. Ehkäpä Luynesin ensimmäisen kierroksen voitto Gemenoksesta oli herättänyt pelon ensimmäisen matsin hävinneessä kotijoukkueessa, eikä liian pitkää tappioputkea haluttu sarjan alkuun. Nousua Martigues 2 kuitenkaan tuskin tavoittelee, sillä kahden liigajoukkueen pitäminen tuskin on sallittua.

Ohessa kuvakirjontaa matsista, jossa Kaan ehti hääriä paikallaan vain muutaman minuutin, ennen kuin loukkaantumiset pakottivat taas paikkuuhommiin puolustukseen. Luynesin 4-2-1-3 on osoittautunut haavoittuvaksi ja on heti loukkaantumisten tapahtuessa paljolti riippuvainen Kovasen paikkamiskyvystä, kun suurin osa joukkuetovereista ei ole tarvittavalla tasolla käytettävissä monipuolisesti.Sen verran ehdittiin kuitenkin hyökkäystoimintaa nähdä, että revanssissa on kaikki mahdollisuudet ottaa suurseuran päänahka.




sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Liikaakin vastuuta

Viikon takaisessa sarja-avauksessa kaatui Gemenos, joka oli yllättävän kova joukkue. Mukaansatempaavassa ottelussa aloitettiin ilman nivusvaivasta kärsinyttä suomalaista. Kun puolen tunnin kohdalla oli jo käynyt selväksi, ettei kentällä ollut kokoonpano saisi maalia aikaiseksi, kaivettiin viime kaudelta tutut kaverukset Suomesta ja Meksikosta esiin ja peli alkoi kääntyä Luynesille. 30. minuutilla kentälle tullut Kovanen aloitti ensin keskikentän pohjalla, mutta puolustajan loukkaantumisen myötä painui alas puolustuslinjan vasemmalle laidalle. Näin Ranskassa.

Kaverukset värkkäsivätkin 2-1 osuman Gemenoksen puolustuksen avustuksella ja tärkeät sarjapisteet jäivät Aixiin. Seuraavaksi matka jatkuu sitten ammattilaisjoukkue Martiquen kakkosjoukkueen vieraaksi. Siellä on odotettavissa todennäköisesti ensimmäisen vuoden (-97) pelaajista koostuva joukkue, jonka pelaajat kärkkyvät mahdollisuutta päästä antamaan näytöt liigan huipulla pelaavaan ykkösjoukkueeseen, joka taas varmasti on pääasiassa -96 syntyneitä.

Näyttäisi, että valmentajan täysi luotto on ansaittu. Kovanen laitetaan kentälle puolikuntoisenakin ja kovassa kilpailussa keskikentällä, ei muita kanditaatteja voi käyttää yhtä vapaasti kuin Kaania. Pelimies itse oli hieman ärtyneen oloinen löytäessään itsensä taas puolustuksesta FC Etoile De Houveaunea vastaan, mutta tosiasia oli, ettei Luynes panostanut cupiin ollenkaan ja puolustuslinjaan oli unohtunut valita riittävästi pelaajia tai he olivat kiinni miehissä. Samapa se, kauden alussa kaikki peliaika on tärkeää ja kiitollisena pitää ottaa kaikki vastaan, mitä saa.