Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

torstai 13. marraskuuta 2014

Hämmästys ja kummastus

Meni siihen taas muutama sarjakierros ennen kuin turisti ymmärsi, että mitä se gallianmies oikein puuhaa? Olemme näet viimeinkin oppineet ymmärtämään mistä U19-sarjassa on kyse. Sarjassa pelataan ilmeisesti siten, että penkillä saa olla vain kolme vaihtopelaajaa, mutta edestakaiset vaihdot sallitaan. Siis pelaajien määrä on rajoitettu 14:ään. Niinpä yhdelläkään joukkueella ei ole esim.varamaalivahtia mukana ja pelaajia vaihdetaan sisään ja ulos alusta lähtien, jotta vauhti säilyisi. Tuntuu kuin peluutuksen oppikirja sanoisi, että pelit voitetaan ylläpitämällä vauhtia alusta loppuun. Samalla sai selityksen se seikka, miksi erään vastustajajoukkueen hyökkääjän naama vaihtui erätauolla. Kaverit lienee keskenään riittävän samannäköiset, joten tauolla paidanvaihto ja lisää vauhtia peliin.

Olisi aika mielenkiintoinen ajatus, jos Suomessa, missä on vähemmän pelaajia, kokeiltaisiin kyseistä pelimallia vaikkapa A-junnuissa? Nopeutuisiko peli, kasvaisiko kilpailu?

Luynesissä kilpailu pelipaikoista on jokaviikkoista. Maanantaina ja tiistaina treenaavat kaikki. Tämä tarkoittaa noin 20-25 pelaajaa, sillä osa pojista on vaihtanut joukkueisiin, joissa peliaikaa on helpommin tarjolla. Torstain treeneihin valitaan tästä porukasta noin 17 poikaa ja aikuisten joukkueesta tulee 2-3 viikonloppuna pelaavaa poikaa. Näin torstaille saadaan keskittyneempi treeni ja kilpailu pelaavaan valittavasta 14:stä on kova. Pelipäivä on lauantaina ja joka viikonloppu on jonkinlainen matsi.

Luynes Sports aloitti sarjan voitolla, mutta sitä on seurannut kolmen ottelun tappioputki. Kovasen kannalta on positiivista, että hän on joukkueen runkoa ja on tullut valituksi pelaavaan joukkueeseen joka kerralla.  Negatiivista on vaihtuva pelipaikka, usein monta kertaa jopa saman pelin sisällä. Toinen negatiivinen seikka on valmennus. Harjoitusten aikana valmentaja Karim on suorastaan loistava. Harjoitteet ovat kovia, hauskaakin on joukossa, mutta ennen kaikkea töitä tehdään tosissaan ja ammattimaisella asenteella. Kaverilla on valmentajan työn lisäksi toinenkin duuni voimistelun opettajana, mutta täysipäiväisyys valmentajana on tavoite. Hänen heikkoudekseen on osoittautumassa huonot pelaajavalinnat, joita hän tekee joka matsiin sekä tulehtuneet välit seuran presidenttiin. Tuo jälkimmäinen tietää LS:ssä yleensä huonoa, mikäli tuloksia sarjassa ei välittömästi ole tulossa. Valmentajan vaihtoviikot saattavat taas olla edessä.