Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

lauantai 21. helmikuuta 2015

Edessä paluu Suomeen

Samalla kun on käynyt selväksi, että tämä kausi Ranskassa palvelee lähinnä alkavaa kautta Suomessa, niin toisaalta voidaan sanoa, että harjoittelun osalta vastuu on enemmän ja enemmän siirtynyt Kovaselle itselleen. Valmentajan elämän vaikeudet ja suruviesti jotenkin sotkivat työn joukkueessa ja joukkuepelaaminen on ollut täysin kateissa. Harjoituksia on peruttu ja otteluista jokaisessa on ollut miehityksessä uusia pelaajia. Valmentajan suunsoitosta saama neljän ottelun pelikielto viimeistään on sotkenut koko joukueen pelin.

Loppukautta kohden pelit taas kovenevat ja kipinät sinkoilevat, kuten jo aiemmilla kausilla olemme oppineet. Noususta taisteleva Air Bel Marseillesta kävelytti ykkösensä kentälle ja saimme nähdä mitä ikäluokan huippufutis tarkoittaa. Lähes täysin afrikkalais-taustaisella nipulla pelannut Air Bel pisti taululle tylyt 4-0. Kovanen pärjäsi kyydissä oikein hyvin ja onnistui luomaan ne harvat tilanteet, joita Luynes sai ylipäätään aikaiseksi. Maaliin asti palloa ei kuitenkaan saatu ja omassa päässä vastustajan hyökkäys oli vain liian nopea.

Kuten yltä jo paljastuukin, on edessämme perheen muutto Suomeen. Kaan Kovaselle tämä tarkoittaa uuden joukkueen etsimistä, nyt jo täysin jalkapalloon panostaen. Kesäkuun alusta lähtien alkavat näytöt Suomessa ja  toivotaan tietysti hyvää onnea olla tuolloin parhaassa kunnossa. Haaveissa olisi löytää joukkue, jossa vielä kesken kauden tulleena otettaisiin harjoitusrinkiin ja mahdollisuus seuraavalla kaudella varsinaiseen läpilyöntiin varmistuisi.

Kaan Kovanen, seurahistoria:
- Tikkurilan Palloseura                             2003 - 2005   
- Itä-Vantaan Urheilijat (Rajakylä)           2005 - 2007                         
- Sibbo Vargarna                                    2007 - 2010                         
- Pallokerho Keski-uusimaa                    2010 - 2011
- AS Aixoise                                          2011 - 2012
- Luynes Sports                                      2012 - 2015

Vielä kuitenkin kausi jatkuu Ranskassa ja nyt kamppaillaan lähinnä sarjapaikan puolesta. Pelin taso sarjassa on erinomaista, joten se palvelee hyvin tulevaa kesääkin silmällä pitäen. Alla pari kuvaa tappiollisesta Air Bel-matsista.