Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

maanantai 28. toukokuuta 2012

Try-out U17


Kausi U15 sarjassa on päättynyt ja Ranskalaisessa junioripalloilussa on alkanut ensi kauden rakentaminen, sekä vanhan sarjatason hyvästijättäminen turnausten myötä.

 ASA U15 kävi osallistumassa pienpeliturnaukseen, jossa pelattiin 7v7 puolella kentällä discomusiikin pauhatessa taustalla. Aurinko paistoi ja ihan tosissaan ei ottanut kukaan. Aika mukava tapa heittää vuoden mittaisia hyvästejä vanhoille kavereille vuotta nuoremmissa ja ruveta valmistautumaan seuraavan ikäluokan try-outtiin. Myös vanhat valmentajat saivat hieman vapaampaa yhteiseloa poikien kanssa ja varmaan osaltaan hieman työmotivaation parannusta tehdä lasten kanssa työtä vielä seuraavana vuonna.

Oman pelimiehemme kannalta oli mukavaa, kun ykkösjoukkueen ovi aukeni kauden viimeisillä hetkillä. Vaikka peli sitten loppuikin kaatosateen vuoksi kesken, oli se kuitenkin ykkösjoukkueen peli ja avauksessa. Vastustajana oli Hyeres, mikä on ihan kärkitason huippujoukkueita, joten hyvä mittari nähdä, missä mennään. Tasoeroa ei joukkueiden välillä juurikaan ollut, joten lupaavalta näyttää.

Tätä kirjoittaessa ovat seuraavan sarjatason - alle 17-vuotiaiden U17 - joukkueen try-out karsinnat kovassa käynnissä. Kun pari viikkoa karsintaa on jo pelattu, on kahteen rakennettavaan joukkueeseen käynyt koittamassa noin 50 poikaa kahdesta ikäluokasta. Karsintojen taso on ollut erittäin kova, mutta näyttäisi siltä, että yksi suomalainenkin joukkueessa tulee pelaamaan. Loisto suoritus erittäin fyysisessä seurassa, jossa 173-senttinen pelurimme taittaa olla viiden lyhyimmän joukossa jäljellä olevista!

Try-out on ollut neljän muodostetun joukkueen vastakkaisia pelejä, joita valmennus on seurannut pelin keskeltä ja kentän laidalta. Aina parikymmentä minuuttia peliä kerrallaan ja sitten vaihto. Jos soitat suutasi, loppuvat karsinnat sinun osaltasi siihen. Illan aikana pelejä on pari tuntia, joten näytön paikkoja on kaikille. Kun pelit on pelattu, valmentaja ilmoittaa, kuka tulee seuraaviin harjoituksiin, kuka pelaa tiistaina ja kenen ei enää tarvitse vaivaantua paikalle, vaan saa etsiä joku toisen joukkueen. Peli on selkeä, mutta kohtuullisen julma. Moni poika onkin jo saanut pää painuksissa lähteä etsimään uutta seuraa, mutta onneksi niitä riittää.

ASA U17 pelaa pääasiassa 1996-pohjaisella joukkueella Ligue Mediterraneeta ja 1997-pohjaisella joukkueella Provencen alueellista sarjaa. Molempien osalta edellinen ikäluokka ei ole ollut kovinkaan menestyksellinen, joten kummallakin joukkueella on varmasti kovat nousupaineet.

Peruskoulun päättyminen näkyy täällä monen jalkapalloharrastuksen loppumisena juuri tässä iässä. Näin näyttää käyvän myös lahjakkaimmalle koskaan näkemälleni 1997-pojalle, jota ei ole enää karsinnoissa näkynyt. Babacar oli lähes parimetrinen, hyvin hidasaskeleinen, mutta silti nopea ja mahtavan pehmeän pallotatsin omaava afrikkalaistaustainen poika, joka kentällä oli erittäin suvereeni keskuspuolustaja. Todella harmi, mutta monen tie täällä vie eri suuntaan jo suomalaisittain "kahdeksannelta luokalta".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti