Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

maanantai 4. helmikuuta 2013

Neuvoja Ranskaan muuttavalle junnufutaajalle

Otsikon mukainen pieni ohjevihkonen on nyt valmistunut - ihan juuri niin kuin uudenvuoden lupauksessa tuli luvattua. Jos haluat kopion vihkosta, niin laita viesti minulle.

Ohessa pieni katkelma ohjekirjasta herättämään mielenkiintoa:

...
Pitää kuitenkin muistaa, että Ranskassa on yli 2,1 miljoonaa lisensoitua pelaajaa 18 000:ssa joukkueessa. (Suomessa jalkapallon lisenssejä on n. 120 000.)

Erotuksena Suomeen, sarjatasoja on kahden ikäluokan välein, siis U-7, U-9, U-11, U-13, U-15, U-17 ja U-19. Joka toinen vuosi on siis kovaa taistelua vuotta vanhempia vastaan ja joka toinen vuosi pelataan pääosin omaa ikäluokkaa vastaan.
...

2 kommenttia:

  1. Tosi nopeaa uuden vuoden lupauksen pitoa :) Mulla on 2012 lupauskin vielä lunastamatta (muistissa toki yhä). Junnufutaajaksi Ranskaan... mikäpä ettei,... mutta vaikka kuinka tätä postausta tiirailin niin sopivaa U-sarjaa ei millään sattunut silmiin. Vai eikö U tarkoitakaan Ukkoa?

    VastaaPoista
  2. Sanakirjasta koitin etsiä ja tulin siihen lopputulokseen, että U tarkoittanee untuvikkoa, pois lukien U2-sarja, joka on massiivisille Guinessin kuluttajille, eli se siis saattaisi olla sarjasi?

    VastaaPoista