Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

lauantai 16. maaliskuuta 2013

U17 Gignac DHR - Luynes Sports 1


Kun Ligue Mediterranéen joukkueita vastaan ei pelimiehemme ole kovin usein päässyt kokeilemaan, niin on syytä tallentaa yksi kuvakavalkadi pelistä historiankirjoihin.

Vastustaja ja isäntä joukkue Gignac on Marseillen lentokentän lähistöllä sijaitseva pienehkö lähiö, joka ammentaa poikia Vitrollesista, Penne Mirabeausta ja Martiguesin alueelta. Yhteensä noin 120 000 - 150 000 asukkaan lähiöalueet siis ympäröivät Gignacia, vaikka paikanpäällä sitä ei voikaan uskoa todeksi. Tuntuu kuin olisi eksynyt johonkin pikkukylään, kauaksi muusta maailmasta. Esimerkiksi joukkueen taitava kymppi, oli vastassa jo aiemmin samalla kaudella ES Vitrollesin paidassa sarjatasoa alempana. 


KK:n pelipaikkana oli jälleen kakkonen (oikea laitapakki). Vastustaja Gignac oli kookkaampi ja nopeampi. Tämä onkin suurin ero näiden kahden sarjatason välillä. Liigan tasolla ei ole joukkueessa enää vuotta nuorempia poikia, kuten on Luynesin ja oman poikamme kohdalla tilanne.

 Pallo omissa. Aika katsella hieman ympäröivää vuoristoa ja laskea mielessä kymmeneen.

Kun kyseessä on ystävyysottelu, on tuomari yleensä toisen joukkueen valmentaja. Pelikenttä saattaa olla hyvinkin vaatimaton (kuten tässäkin matsissa), sillä varsinaisia kenttiä säästellään tärkeisiin otteluihin. Nurmelle ei siis ole asiaan, jos ennen peliä on satanut viimeisten päivien aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti