Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulutervehdys Olympique Marseillen tyylillä

Moi,
 
Sen sijaan, että olisimme koittaneet runoilla hauskoja joulutervehdyksiä, niin päätimme ennemmin jakaa yhden syksyn aikana puhelimella kuvatun yleisötervehdyksen Ranskan liigan klassikosta, jota pääsimme todistamaan ihan lähietäisyydeltä. Tässä videotervehdyksessä Marseillen yleisö toivottaa omalla tavallaan tervetulleeksi sekä tuomariston, että PSG:n maailmantähdet, mukanaan Zlatan, Cavani, Diego Silva jne.



Marseillen Stade Velodrome on hitaasti läpikäymässä suurta remonttia tulevaisuudessa pelattavia EM-kisoja varten. Stadionia on suunniteltu siten, että sen kuuluisa ilmapiiri säilyisi. Tämä oli fanien ehdoton vaatimus ja siinä onkin onnistuttu täydellisesti. Vaikka VIP-katsomon suora ja katos vielä puuttuvatkin, niin jo nyt on koettavissa, että yleisön melu pysyy sisällä stadionilla. PSG:tä vastaan vihellyskonsertti alkoikin aika ajoin "resonoida" niin, ettei puhuminen katsomossa ollut mahdollista edes vieruskaverin kanssa.

Tämän 'tervehdyksen' myötä hyviä keskityksiä koti-Suomeen ja pomppikoon pallo suotuisasti myös ensi vuoden aikana.

Terveisin,
Junnufutaajan kanssa Ranskassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti