Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kesänurmet kutsuvat

Kausi ja detectionit ovat täällä Ranskanmaalla laitettu kesälomille. Minkäänlaisia joukkuevalintoja ei ole tehty, vaan uusi valmentaja jatkaa valintaprosessiaan elokuun loppupuolella, kun harjoittelukausi seurassa taas jatkuu. Näin valmentaja yrittää pitää mahdollisimman monta pelaajaa kiinnostuneena Luynesista, kunnes seuran vaihto muuttuu niin vaikeaksi, että on pakko jäädä seuraan. Tämä siksi, että useimmissa joukkueissa kokoonpano suljetaan jo kevään päätteeksi, eikä syksyllä enää oteta kuin vain niitä parhaimpia siirtolaisia. Näin toimii suuri osa huipputason joukkueista, mikä on yksittäiselle pelaajalle todella harmillista. Surullisia tapauksia on paljon - olemmehan itsekin saaneet jo aiemmin tämän kokea.

Kun pelaaja alkukaudesta (syksyllä) parhaansa mukaan taistelee pelipaikasta, tulee hän huomanneeksi, että hänen on pelattava sarjaa seuran väreissä, ennenkuin saa varmuuden oman pelipaikkansa kohtalosta. Esiinnyttyään championatissa jonkun seuran väreissä, ei joukkueen vaihto enää ole mahdollinen samalla sarjatasolla. Tämä on ranskalaisen systeemin suurin heikkous. Pelaaja on pakkoliitossa seuran kanssa. Tällä tasolla ylöspäin, League Mediterraneen ei ole asiaa kuin erityisillä näytöillä ja kukapa haluaisi vaihtaa alemman tasoiseen seuraan?

Ranskalainen junnufutis pitää siis noin puolentoista-kahden kuukauden taon. Meidän perheemme futarin osalta kausi jatkuu kotimaassa hienon mahdollisuuden myötä. Syksyn sarjaa ja detectionia varten kovuutta ja vauhtia on tarjolla, kun eräs kakkosen joukkueista antoi mahdollisuuden pelurillemme tulla treenaamaan joukkueensa kanssa. Suuri kiitos tästä Itä-Uusimaan suuntaan ja erityisesti Timolle.

Kesän ratoksi linkkaan tähän huhtikuussa tehdyn koostevideon siihen asti kuluneesta kaudesta, josta tulikin "kolmenkymmenen maalin kausi":

Linkki Youtubeen:  Kaan Foot 2014 Highlights



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti