Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

tiistai 23. syyskuuta 2014

Uutiset on ...tättärää...hyviä

22 poikaa valittiin joukkueeseen ja loput passitettiin pois. C'est la vie.

Vielä viimeisessä treenissä ennen valintaa ilmestyi pari uutta poikaa, joista ainakin toisen tunnistimme eräästä liiga-joukkueesta. Liekö saapuivat valmentajan kutsumana, sillä pääsivät molemmat joukkueeseen?

Niin selvisi joukkuesseen myös yksi suomalainen, joten nyt vaan taistelu peliajasta alkakoon.
Koossa on erittäin hyvä joukkue, jossa kova kilpailu. Toivottavasti peli sujuu ja ylilyönneiltä vältytään mahdollisimman pitkään.

Lauantain iltapäivämatsissa kausi alkaa. Ensimmäisenä vastaan tulee Gemenos, jonka tasosta ei ole mitään tietoa. Gemenos on pieni kylä Aubagnen kaupungin laitamilla, mutta jotenkin sekin on onnistunut saamaan joukkueen ylös excellenttiin. Ei siis voi odottaa mitään heittopussia, vaikka mieli tekisikin.

Sarjassa on vain18 peliä, joten voiton arvo on suuri, mutta tasapelin vielä suurempi. Pisteitä voitosta saa 4, tasapelistä 2 ja tappiostakin yhden. Tasapeli on siis melkein kuin häviäisi...Voittaja nousee liigaan, eli Ligue Mediterraneen, alhaalta vaihtuu enemmän joukkueita alaspäin. Yleensä kaksi joukkuetta putoaa, joskus jopa neljä. Riippuu alueen menestyksestä maan sarjoissa. Täällä vain voittajilla on hyvä olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti