Z5

Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Liikaakin vastuuta

Viikon takaisessa sarja-avauksessa kaatui Gemenos, joka oli yllättävän kova joukkue. Mukaansatempaavassa ottelussa aloitettiin ilman nivusvaivasta kärsinyttä suomalaista. Kun puolen tunnin kohdalla oli jo käynyt selväksi, ettei kentällä ollut kokoonpano saisi maalia aikaiseksi, kaivettiin viime kaudelta tutut kaverukset Suomesta ja Meksikosta esiin ja peli alkoi kääntyä Luynesille. 30. minuutilla kentälle tullut Kovanen aloitti ensin keskikentän pohjalla, mutta puolustajan loukkaantumisen myötä painui alas puolustuslinjan vasemmalle laidalle. Näin Ranskassa.

Kaverukset värkkäsivätkin 2-1 osuman Gemenoksen puolustuksen avustuksella ja tärkeät sarjapisteet jäivät Aixiin. Seuraavaksi matka jatkuu sitten ammattilaisjoukkue Martiquen kakkosjoukkueen vieraaksi. Siellä on odotettavissa todennäköisesti ensimmäisen vuoden (-97) pelaajista koostuva joukkue, jonka pelaajat kärkkyvät mahdollisuutta päästä antamaan näytöt liigan huipulla pelaavaan ykkösjoukkueeseen, joka taas varmasti on pääasiassa -96 syntyneitä.

Näyttäisi, että valmentajan täysi luotto on ansaittu. Kovanen laitetaan kentälle puolikuntoisenakin ja kovassa kilpailussa keskikentällä, ei muita kanditaatteja voi käyttää yhtä vapaasti kuin Kaania. Pelimies itse oli hieman ärtyneen oloinen löytäessään itsensä taas puolustuksesta FC Etoile De Houveaunea vastaan, mutta tosiasia oli, ettei Luynes panostanut cupiin ollenkaan ja puolustuslinjaan oli unohtunut valita riittävästi pelaajia tai he olivat kiinni miehissä. Samapa se, kauden alussa kaikki peliaika on tärkeää ja kiitollisena pitää ottaa kaikki vastaan, mitä saa.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä peleihin, hienoa että paikka joukkeessa aukeni. Pakithan ne nykyään maalit tekee, joten ei hassumpi pelipaikka sekään :) Tiistaina käytiin toteamassa, kun Suomi kompastui Romaniaan.Stadikalla hyvä tunnelma kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Mattuso,
      Onneksi jäi vissiin lyhyeksi tuo Kaanin puolustusvisiitti. Viime matsissa oma paikka oli jo taas hallussa (10). Loukkaantumisia tulee ihan liukuhihnalta, viime matsissakin kolme poikaa ulos loukkaantuneena. Ihan kuin vauhtia ja yritystä olisi liikaa.... Ainakin nyt on ymmärrys valjennut, miksi joukkueen pelaajarinki on niin suuri.
      Terv. Heikki

      Poista