Z5
Catalansin kotikentän seinältä löytyi jalkapallokulttuuria. Vaikeasti suomennettavissa, mutta koitetaan:" Elämä on lahja, onni ja taistelu." Futiskentälle sopisi ehkä paremmin käännös:" Elämänlahja on onni saada kamppailla!"

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Tunnelma tiivistyy

Linnut laulaa ja aurinko paistaa, mutta katsomossa on odottava ja synkkä tunnelma. On pakkovoiton paikka ja vastustajaksi on saapunut Montredon Bonn, joka edellisessä kohtaamisessa oli tiukka vastustaja.

Sarja alkaa lähestyä ratkaisuaan ja joukkueet hilaavat ykkösen pelaajia alas tukemaan nousukamppailussa mukana taistelevia kakkosia. Sarjatasot sulautuvat lähemmäs toisiaan ja katsomoissa alkaa olla ylimääräistä väkeä. Seuraihmisiä kiinnostaa, voisiko mahdoton tulla mahdolliseksi ja vanhemmat alkavat käydä kierroksilla. Tarvitaan voittoja. Kaikki on vielä mahdollista.

Peli alkaa ja pelimiehemme on avauksessa kärjessä. ASA:n avauksessa on kolme vahvistusta ykkösjoukkueesta ja kovaa lyö vastaan vastustajakin. Nyt on kaikki pelissä.

Kohtuullisen tasainen vääntö taukoaa, kun puolustuksen yli nostetuun pomppuun viilettää ensimmäisenä suomalainen kärkimies ja lataa ensikosketuksella pallon takanurkkaan ohi hölmistyneen maalivahdin. Sarjakauden kuudes ja kädet kohti kattoa.

Vastustaja sisuuntuu ja saa otteen. Tauolle lähdetään tasoista, kun onnenkantamoinen pomppaa muurin päästä omaan maaliin. Nyt näyttää vaikealta ja valmentaja on haljeta raivosta. Pukukopissa pojat saavat kuulla kunniansa. Nyt on pelattava voitto kotiin.

Toinen puoliaika alkaa. ASA painostaa, mutta tilanteita ei juurikaan saada luotua. Vaihtojen myötä pelimiehemme on siirtynyt vasempaan laitaan ja lopulta oikeaan. Se ei kuitenkaan sotke peliä, vaan ASA painaa päälle. Läpisyöttö ja ASA.n pelaaja kaadetaan rankkarialueella. Luottomies laitetaan antamaan pilkku, mutta maalimahti torjuu. Ripari suomalaisen jalkaan, pallo byyriin ja kädet kohti kattoa. Kauden seitsemäs. Yskä alkaa hellittää.

Vastustaja iskee harppuunalla pelin tasoihin, kun puolustus vielä nukkuu. Tästä on vaikea nousta, kun jalat alkavat olla loppu. 80. minuutti ja pelimiehemme tulee vaihtoon. Edes tasapeli on turvattava, joten puolustukseen on saatava voimia.

Ihme kuitenkin tapahtuu ja ASA iskee maalin hetkeä ennen loppua. Katsomo ja vaihtopenkki pomppii ja juhlii. Vastustaja on lyöty. Voitto 3-2 ja sarjakärki on edelleen lähellä. ASA tulee 39.ään pisteeseen, eli vain kaksi pistettä kärkeä perässä.

Sarjataulukko ennen peliä, kun kärki on pelannut 13 matsia.